Velkommen til vigsel i en av våre seks kirker i Østre Toten kommune

Ønsker dere vigsel i sommermånedene bør dere være ute i god tid, ettersom de fleste ønsker bryllup i juni, juli og august. Når dere planlegger vigsel, går dere fram på følgende måte:

Ta kontakt med menighetskontoret for å avtale dato og sted for vigsel.

Balke: 61 14 70 20

Hoff: 61 16 59 10

Kolbu: 61 14 70 10

• Send utfylte skjemaer for “prøving av ekteskapsvilkår” og ”forlovererklæringer” til folkeregisteret. Dette må skje i løpet av de siste fire månedene før vigselen.
  • Folkeregisteret utsteder en ”prøvingsattest” som tas med til menighetskontoret, eventuelt avtal at folkeregisteret sender denne til kirkekontoret. Dette må skje seinest to uker før vigselen.
  • Om dere har spesielle ønsker for musikk under vigselen, må dere kontakte organisten i god tid for nærmere avtaler.
  • Når vigselen nærmer seg, tar dere kontakt med presten for en vigselssamtale i kirken der vigselen skal skje. I samtalen gjennomgås bla. vigselsliturgien og hvordan alt gjøres rent praktisk under vigselen.
  • Pynting av kirken før vigselen må avtales med menighetskontoret. Pyntingen kan skje i arbeidstiden fredag eller en time før vielsen finner sted.
  • Det sendes ikke regning i forbindelse med bryllup dersom brud eller brudgom - eller den ene av foreldrene/foresatte - ifølge folkeregisteret er bosatt i Østre Toten og er medlemmer av Den norske kirke.

Les mer om vigsel på Kirken.no. De offentlige skjemaene får du ved henvendelse til Folkeregisteret, eller de kan lastes ned her:Erklæring før prøving av ekteskapsvilkårene (pdf-fil) (Egenerklæring fra hver av dem som skal gifte seg)Forlovererklæring (pdf-fil) (Skjema for hver av forloverne)Meldingsskjema for navneendring (pdf-fil) For å lese disse dokumentene (pdf-filer) kreves Adobe Reader®.
Programmet kan lastes ned gratis fra Adobe Readers hjemmeside.

Se også: Ekteskapsloven med forskrifter