INFO - Konfirmanter i Balke menighet 2017-18

Konfirmant i Balke menighet 2018

INFOmøte – Torsd 27.april kl.19-20.30 Balke menighetshus

SISTE: Det er ikke for seint! J Les all info under, selv om noen frister og datoer angitt der er forbi. Ta kontakt.

Det er slik at dag/tid for møter ikke passer for alle. Dette og annen INFO blir tilgjengelig på www.kirkeniostretoten.no

Her blir det gitt informasjon om årets opplegg generelt – og om valget:

- KragerøLEIR-konf eller - HJEMME-konf

Her ønsker vi at flest mulig møter, aktuelle konfirmanter og foresatte. Du trenger ikke ha bestemt deg før møtet, verken om Kragerø/Hjemme – eller om du skal være konfirmant.

Det går selvsagt an å levere ferdig utfylt INNMELDING allerede på dette møtet.

Det er aldri for seint å bli med J men – vi ber alle prøve å levere INNMELDING innen 5.mai

Da får vi en oversikt over kull2018, og fordeling Kragerø/Hjemme-konf.

Absolutt frist for bindende påmelding Kragerø er 1.juni – det er dagen etter:

Felles Østre Toten KragerøINFO - onsdag 31.mai kl.19-21.  Bygdestua Hoff

Her vil vi at ALLE som skal til Kragerø stiller, konf og mist en av deres foresatte (og de som evt fortsatt vurderer). Her gis viktig info og skjemaer som fylles ut ifht romfordeling, reise, særlige behov, sikkerhet, helse mm.

Kanskje har du alt bestemt deg, men ta deg tid til å velge. Helt greit om ikke alt er klart på forhånd også. Tanke – tro og ta del i – er jo det vi skal oppleve gjennom konfirmanttida. Kirka di ønsker i alle fall at DU ER MED

Bilderesultat for den norske kirkeBilderesultat for konfirmasjon den norske kirke

Noe å tenke på?

Vi ønsker at konfirmasjonstida skal gi deg en opplevelse for livet, og gi deg innblikk i hva som skjer i menigheten din. Derfor inneholder konfirmantåret både leir, undervisning og tjenesteoppgaver, samt mange muligheter for kreativ utfoldelse og spennende diskusjoner! Les mer om du vil:

https://kirken.no/nb-NO/konfirmasjon/ eller http://konfirmantleiren.no/

Hva skjer?

• Konfirmantleir i Kragerø 30.juli- 5.august 2017 med venner, fellesskap, grupper, god undervisning, kul musikk og mange spennende sommeraktiviteter. Vi håper å få mange med på leir.

• Hjemme-konfirmant. De som ikke med til Kragerø får et annet opplegg, først og fremst flere vanlige undervisningssamvær (som skal dekke samme temaer og timetall i forhold til rammeplan for konfirmanter i Den norske kirke).

• Presentasjonsgudstjeneste søndag 10. sept kl. 11.00 i Balke kirke

• Gudstjenester gjennom året der konfirmantene har tjenesteoppgaver .

• Undervisning Balke menighetshus – Hjemmegruppe - noen torsdager kl.15 + Storsamlinger (alle Balke-konf) - noen onsdager kl.19. Datoplaner kommer.

• Innsamling til Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon tirsdag 20.mars 2018.

• Konfirmasjonsgudstjenester 2018:

- Lørdag 9.juni og søndag 10. juni kl. 10.00 i Balke kirke

- Lørdag 9.juni og søndag 10. juni kl. 12.00 i Totenviken kirke

Lørdagskonfirmasjon er fortsatt nokså nytt hos oss. Pga litt for få plasser i kirkebenkene til konfirmasjonsdagen har vi siste året doblet antall gudstjenester og tilbyr også lørdag.  Å innarbeide nye skikker tar tid, men vi erfarer at dette er et godt tilbud, og at mange ser fordelene med lørdag. Vi er imidlertid avhengig av en rimelig fordeling. Vi ber derfor alle melde inn ønsket dag/kirke i INNMELDING. Så langt mulig etterkommer vi ønsker og vil sende ut et oppsett når vi får oversikt.

Konfirmantleiren i Kragerø koster kr. 3150,- inkl. reise og opphold.

Beløpet betales innen 15. juni på utsendt faktura fra oss.

I tillegg - kommer kr. 300,- for opplegget i menigheten. Beløpet dekker utgifter til materiell, undervisning, noe servering, kapper mm – vi sender ut faktura.

Hjemme-konfirmanter betaler de lokale kr.300,-.

Kr.100,- av dette betales videre fra oss til HEKTA som medlemskontingent for hver enkelt konfirmant. HEKTA er vår egen organisasjon for Konfirmant – og lederarbeid i Den norske kirke og vi får tilbud og rabatter som er gode. Balke menighet betaler uansett videre disse midlene til HEKTA, og anbefaler at hver konf registreres som medlem. For at medlemsordningen skal være gyldig, har vi gitt dere mulighet til å svare JA eller NEI på INNMELDING.

Konfirmantopplegget er avhengig av egenandel for å kunne drives. Likevel er Balke menighet opptatt av at konfirmasjon skal være for alle, og at ingen må velge bort Kragerøleir eller hjemme-opplegg av økonomiske grunner. Ta kontakt dersom det er særskilte behov for å finne økonomiske løsninger for den enkelte.

Hvem kan bli konfirmert?

Alle som vil - kan følge konfirmasjonsundervisningen, men for å bli med på avsluttende konfirmasjonsgudstjeneste må du være døpt. Hvis du ikke er døpt kan du bli det i løpet av konfirmantåret. Å være usikker på sitt forhold til Gud og kristendommen hører til det normale for den som er i konfirmasjonsalder. Da har du er sunt og sant utgangspunkt, og du bør ikke gå glipp av ei konfirmanttid som kan bli både spennende og lærerik!

********************

Når du så er påmeldt kommer mer informasjon, men merk allerede nå:

Utfylt INNMELDING kan leveres eller sendes: Balke menighet, Totenvegen 820, 2848 Skreia

Lars H Tjøstheim - Sokneprest Balke – 41231770 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.