Avtale om stell av graver

Fellesrådet administrerer avtaler om stell av graver. Fellesrådet leier Gartner Nyhus til å uføre arbeidet fra 2017.

Standard stell:
Jord blir spadd, evt. byttet ut og gjødslet på våren og gjødslet igjen i juli/august.
Vårblomster: Stemorsblomster blir plantet før 17. mai.
Sommerblomster: Begonia og Sølvkrans plantes ca. 10.-15. juni (værforbehold).
Høstblomster: Calluna (lyng) plantes i slutten av september.
Gravplassen blir vannet og luket. Kanter rundt gravene blir slått og pyntet.

Pris på standard gravstell i 2017: Kr 1.250,-.

Enkelt stell - kunden planter selv:
Luking, vanning og klipp av kanter.

Pris på en enkelt stell i 2017: Kr. 1.000,-.

Tillegg:
Blomsterbukett til 17. mai - blomsterbukett i nasjonale farger:  Kr.  200,-.
Krans til jul - Grankrans til 24. desember med varierende pynt: Kr. 200,-.
Gartner tar ikke ansvar for tenning av lykter.

Nedsetting av plantekasse: Kr. 1500,-
Enkelte gravsteder vil forbedres med kasser. Noen gravplasser ligger tett inntil store tre eller i bratte skråninger. Dette medfører dårlig tilgang på næring og vann. Jordsmonnet har også mye å si for plantens utseende og overlevelsesevne i løpet av sesongen. Å sette ned kasse kan derfor forbedre plantenes utseende.

Gartner anskaffer kasser og installerer disse. Størrelse på kasse tas i utgangspunkt fra størrelse på gravstein.

Vedlikehold stein:
Stein som er løse meldes fra til kunde.
Ellers utføres ingen vedlikehold på stein av gartner.

For bestilling av gravstell, ta kontakt med kirkevergekontoret, tlf 61 14 15 11 eller 61 14 15 57 eller e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Gravlegat

Det er anledning til å opprette et gravlegat. Da innbetales et beløp på forhånd. Graven stelles så lenge det er penger på kontoen. Årlige renter tilføres legatet. Utgifter til stell belastes legatet. For administrasjon beregnes en årlig kostnad på kr 100. Dette belastes legatet. Når det ikke er igjen mer penger til å stelle graven for neste sesong, vil kontaktpersonen for legatet bli tilskrevet med opplysning om at det må settes inn mer penger hvis avtalen skal fortsette.